L.o.v.e_U

Selasa, 13 Disember 2011

S a y a D e m a m ! !

Salam you all.

Entry kali ni saja nak cerita yang saya sekarang tak sihat.Oh NO!huhu..Demam ni dah 3 hari skali dgn hari ni la.MM,,bukan  setakat demam saja,my body also get a cough,sometimes like a dizzy at my head.AND if u can imagine ,how my face now?HAHA..This picture below maybe like me . I GET DIZZY YET! ARGh..



Ianya bermula dari hari isnin lagi.Pagi tadi saya pergi ke UK untuk jumpa doktor. Then,lepas amik darah,syukur alhamdulilah darah saya okay,xda apa2.Then doktor bagi mc 3 hari.Dalam hati saya ni bukan main YEPPI....!! cuti oh cuti..memang semua orang nak cuti kan?HUHU..Ape2 pun,saya kalau boleh tak nak ketinggalan walau sedikit pun ilmu yang lecture curahkan. Rasa cam rugi sangat2 xpegi kelas pagi ni,tapi kena tahan la sebab kalau tak pergi hari ni memang teruk la.kelas memang tak henti hari ni.Petang karang ada KOKURIKULUM pulak.JAdi,baik amik mc.


Nota kaki: Berat badan saya dah naik!!Memang kena diet la ni.Kawan2 pun dah cakap saya ni chubby.tak
                 caye?cuba tengok bawah .


                                          Chubby kan?  -,- zzzzzzz

Mood: Indifferent ( -...- )
KOMEN+LIKE+FOLLOW=I LIKE YOU DEAR.TQ~!

Jumaat, 28 Oktober 2011

Jom pakat pegi Jom Heboh!

Assalamualaikum w.b.t


Ape khabar korang sume?mesti baik-baik saja kan.Aku rase dah lama tak hupdate blog buruk ni.No time to write.Each time when i want write something special,something better things comes to me.ARGGH!WTH!(ops,sory terkata tapi tak kata)

Okea hari ni bersamaan dengan 28 oktober ,i and my friends go go to stadium~ -_-
Kitorang bukannya nak tengok artis sangat pun,just looking what things can buy at affordable price.
Bestnya dapat jumpa teman-teman lama,,huhu,,hepi kawe


Esok ada lagi karnival tu.Ahh,,i have no idea now bcoz my eyes want to sleep.Better go to sleep yeah.Soww,jum ramai2 pok2 kelate pakat mai Jom Heboh!

I want to slepp now,continue in my text later.damn!
KOMEN+LIKE+FOLLOW=I LIKE YOU DEAR.TQ~!

Isnin, 29 Ogos 2011

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI,MAAF ZAHIR DAN BATIN

Asssalamualaikum w.b.t

Hari ni dah hari ke 30 ramadhan.Bermakna esok dah RAYA!!! Syukur dipanjatkan kepadaNYA kerana kita masih lagi hidup di muka bumi ini.Rasanya baru semalam saja berpuasa,tup2 esok dah nak raya.Tahun ni memang mood nak beraya tu kurang sikit sebab banyak benda nak kena pikir lepas raya tu termasuklah assignment yang ditinggalkan oleh lecturer.Saya pulang ke Perak pada hari ahad minggu depan.Hari isnin tu ada TEST!Bayangkan betapa apalah yang nak distudykan untuk minggu raya ni.

Mak aih ,oke ain akan try lupakan benda itu untuk sementara waktu .Sebab bila ditanya kengkawan sama ada sudah siap ke belum jawapannya masih belum dan apatah lagi untuk pegang buku.HAHAH.Dasyatnya bahang raya.Tak sabar nak makan rendang yang dimasak oleh kak ipar saya ni.Dah terkecur air liur rasenya masa tengah menaip ni.Menaip sambil membayangkan keenakan rendang memang membuatkan saya terkecur.Hihi.Lepas tu tak leh nak bayangkan kebisingan bunyi berbagai-bagai jenis mercun yang berbunyi di sana-sini.Paling syok tengok mercun stadium.Wahh membawa seribu makna bagi saya.Tak lupa juga sebelum nak raya tu berbagai-bagai kad raya yang ada.Sekarang ni zaman dah maju jadi dah ramai yang tak menggunakan cara tradisional.Sekarang ramai yang menghantar ucapan hari raya dengan menggunakan Facebook,Twitter,Sms,Blog dan sbg.Harap-harap cara tradisional nanti tidaklah terkubur begitu sahaja.
Kad raya di bawah ni saya tujukan khas kepada follower blog saya.
Ucapan: SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI,MAAF ZAHIR DAN BATIN .!
Mood: asyik dapat kad raya digital je..bila lah kad raya ori nak sampai . -_-


SALAM SYAWAL,

Nurin Nuraen





KOMEN+LIKE+FOLLOW=I LIKE YOU DEAR.TQ~!

Khamis, 18 Ogos 2011

PHOTOSHOOT WITH CLASSMATE

Assalamualaikum and hye everyone..

Wah tinggal berapa hari saja lagi untuk umat islam menyambut lebaran yang akan menjelang tiba nanti.
Rasanya minggu depan saya dah dapat balik kampung..Hoorey!! 

But,dalam next week jugak lah ada macam-macam tekanan yang melanda.Antaranya :
  •        Assignment (ada 3 assigmnet doe,,penim kepala aku..hanget memang hanget)
  •        Test law and valuation   
  •         Presentation (zzzzz...)
Abess gua.....macam mana lah agaknya orang yang dapat dekan tuh ep..blur rasenya,.habis study dah kite ni..(padahal xla sangat)heheee

Actually sebenarnya ni masa untuk saya mengstudykan diri..tapi bile dah dapat tengok blog-blog yang gergous rasa macam timbul semangat lah pulak nak berblog semula.Boleh kan?Hee.

Okey ni aku ada bawakan gambar masa time kitorang photoshoot.Silalah lihat kalau rasa nak lihat yee..btw biasa-biasa je ,no time lg to edit picture..:) ..Meh usha kat bawah ni. (^_^)


looks at camera yaw everyone []_[]

classmate saya ya di atas itu. see [] _[]





candid sebelum bergambar ni . taken from phone 'zetty' :) thanks


yang ini kreativiti diorang nak buat candid begitu . :)


Banyak lagi yang kitorang photoshoot tapi untuk sementara waktu itu saja yang dapat dilihat.
Hope plain kitorang nak bercuti sesama kat teluk batik or bukit merah laketown resort menjadi.
Doakan ya moga-moga menjadi.


KOMEN+LIKE+FOLLOW=I LIKE YOU DEAR.TQ~!

Ahad, 3 Julai 2011

Aku dilamun CINTA!!!

Hye korank..
maafla lame dah x update blog ni,,rasa macam dah usang blog ni..HEHE
macam mana tak usangnye,,dah sebulan kot xbukak blog ni..HAHA..not important.
hmm,,sepanjang aq jd student u ni baru lah aku tau betapa pentingnya masa,wang,dan so on.memang dekat sini cuti dua hari rasa macam tak cukup je,,kekadang dalam cuti buleh pulak ada aktiviti untuk mengumpul stiker,,kat sini kena berebut la stiker tu law nak dapat,,nk tinggal dalam ni berebut kot.

                                                      ni lah tempat aq menginap sekarang ni :)


tempat kat sini panas der,,tapi yang best kat uitm ni berdekatan juga dngan utp,,wahh,,boleh la pegi skodeng lepas ni.HEHE..

okep,,nak tau kenapa aq cakap aku jatuh cinta??

sebanarnya,,aq dah ******** dengan sorang mamat ni,,aisemman,,tak tau nak cakap macam mana.kelmarin memang hari paling best aku rase..HUHU..jalan2 dengan dia!best kot..setakat tu saja aq bole kasitau,,laen-laen secret doe..okiee,,bubye,,doakan aq berjaya yep!piece,, ;_)
KOMEN+LIKE+FOLLOW=I LIKE YOU DEAR.TQ~!

Jumaat, 20 Mei 2011

Aku LULUS test JPJ!! YahOO

  Assalamualaikum,,,                                                     
                                               Hye2
                              samat pagi semua...korank dah bangun k?
   mestilah dah bangun kan.ada yang kena pegi kerja,pegi kelas tambahan,pegi jalan-jalan.
   paling tak pun ada yang bangun pagi-pagi mengadap laptop.hari ni kan cuti,,boley lah layan blog.


KHAMIS 8.30 pagi (19/5/2011) :

  okiee,,nak tahu kenapa saya taip hari khamis.?
  sebabnya pada hari tu adalah hari saya membuat 'test car' dengan jpj.
  Happy + Gemuruh taw bila nak test2 ni.Tapi mujurlah semangat tu masih ada.
  cuma yang tak syoknya nombor giliran aku tersangatlah lama dikehendaki untuk menunggu.
  nak tahu no.berapa? no.yang ke 83 tuh! FUHH,,penat saya nak menunggu tapi tak mengapa  sempat lagi lah perasaan gemuruh tu hilang dulu kan.HAHA,.

 lama punya lama lah tunggu,akhirnya nomborku dipanggil juga.HIHI.seronok tak terkata time tu.
mase nak naik bukit tu sampai dekat tiang,kemudian time nak turun alamak,die buat hal pulak.
kereta aku terturun ke bawah.mujurlah jpj cakap naik buat semula.FUHH.lega rasenya ingatkan tak lulus dah kali ni.kemudian aku naik dengan penuh yakin.sampai dekat atas bukit,aku buat betul-betul,kemudian kereta aku dapat turun ke bawah.YUHUUU~~menjadi2..(^_^).(senangnya dalam hati dapat naik bukit,oh senangnya dapat naik bukit,sesenang2nya)HEHEHE.memang tak dapat nak gambar satu perasaan sudah pun lega tinggal nak pegi buat parking dan tiga penjuru.masa buat parking,dekat situ tak de hal,beres.menjadi2..huhu.yang aku risau pula masa dekat tiga penjuru.seriously saya memang tak mahir sangat bab-bab tiga penjuru ni.suka sangat pijak line putih dulu.tapi syukur alhamdulillah akhirnya menjadi dan aku tak pijak pum line putih itu.sebabnya senang saja kalau dah tahu taktiknya.(^_^).betul tak?then,sudah buat yang itu,pegi duduk rehat dulu,tunggu jpj panggil untuk jalan raya.



 pendek cerita lepas buat atas jalan raya,bukan main terketaq2 tangan aku ni.takot tak lulus woo.lepas saja dapat borang,hilang dah terketaq2 tangan aku tu.markah aku untuk jalan raya 17/20.kire aku LULUS lah tu kan?yahOO!!!memang sengih memanjang saja hari tu.HEHE.akhirnya dapat juga aku lesen.SYUKUR.hee.
Balik ni mesti mak ayah aku sengih sekali.HEHEhe...JOM AMEK LESEN~~! (^_<)
KOMEN+LIKE+FOLLOW=I LIKE YOU DEAR.TQ~!

Isnin, 16 Mei 2011

impian aku satu hari nanti >>>> http://www.emocutez.com

Assalamualaikum.










setiap orang punya impian tersendiri kan?begitu juga dengan saya.impian saya tersangatlah menggunung harapan yang tinggi untuk dicapai.haha.yalah,namanya pun impian kan.mestilah benda yang kita belum capai lagi dan terlalu tinggi.tapi tak mustahil sekiranya kita berusaha ke arah mencapai impian itu.bak kata pepatah "genggam bara api biar sampai jadi arang"<<<eh yeke peribahasa ni?gua pakai hentam keromo aja.betul kowt?(cehh,nampak sangat aku ni tak reti bm -__-)

banyak sangat impian untuk diceritakan dekat sini,amik mudah pendekkan.


nilah impian aku,,,iaitu mahu sambung pelajaran ke kursk state medical university college di russia





okie..saya mula minat universiti ni,,selepas melihat kepada branch yang cikgu berikan kepada kawan baik saya.sebabnya saya minat di sini kerana kemudahan dan perbelanjaan di sini dikatakan sama seperti berada di kelantan.berpatutan,jimat,dan terbaik dari ladang.hehe.


seterusnya saya ingin pergi bercuti di london! wahh,,,lokasi pebret ku~~~ -,-











menarik tak tempat nye?mestilah menarik kan..ape-ape pum negara kita ape kurang hebakknya.meletop habiss.bercuti dalam negara pum belum habis lagi..alahai -,-


lagi,,kalau boleh saya mahu menunaikan umrah dengan ibubapa saya.jika diberi kesempatan oleh NYA.tempatnya sangat lah damai dan sangat sukar untuk terucapkan kata-kata melihat tempat yang maha suci ini.rasa macam aku ni kerdil sangat2 dalam dunia ni.








rasa macam nak nanges pulak tengok gambar ni.semoga aku layak memasuki rumah MU.aminn


lagi banyak lagi impian aku.nanti kalu ada masa aku akan sambung part yang laen pula.okiee lah,nak pegi menyiapkan supper.


moood: lapar lah pulak tadi tak makan nasi..diet oh diet
KOMEN+LIKE+FOLLOW=I LIKE YOU DEAR.TQ~!

Ahad, 15 Mei 2011

Hari-hari yang terakhir aku di rumah

Assalamualaikum.


Wahh,,lama sungguh aku rase tak update blog ni dan tak bukak pum.Dah berhabuk dan bersawang kali blog aku ni.ayoyo(X_x)..seriously aku memang busy sejak seminggu dua ni sebab sibuk menguruskan persiapan untuk ke uitm.Alhamdulillah aku dapat juga sambung pengajian di universiti walaupun hanya peringkat diploma.

Sebenarnya minat aku hanya tertumpu di tingkatan 6 sebab azam aku ingin membetulkan semula impian aku yang tak tercapai dulu,tapi disebabkan parents aku bimbang jika aku tak dapat png terbaik di form6,maka aku disarankan untuk ke uitm.maka dengan dukacitanya aku diharuskan mengikuti harapan parents aku.impian aku sejak dari kecil lagi nak jadi doktor,nak jadi doktor..muktamad.tapi nengok-nengokkan gaya begini nampknya eden tak dapat nak jadi doktor.siyes masa tu jantung aku rase macam nak luruh bila impian aku tak tercapai.tapi memang padan muka aku dahh,dulu tak nak belajar sungguh-sungguh.wahaha.

Kos yang aku dapat pum rasanya okey jugak.cikgu aku kata "ain ,,saya tahu awak dapat kos ape..baik awak pegi.kos nya pun bagus.memang diperlukan untuk tujuan pembangunan." eh,yeke?mendengarkan kata-kata cikgu tadi aku rasa bersemangat lah sikit daripada kosong kan.hehe.


tarikh mendaftar adalah pada 22hb ni di kampus sri iskandar.nak dekat dah tu.19hb ni pulak test keta dengan jpj.dah lama aku tunggu nak test keta ni,baru sekarang dapat.itu pum mujur abang aku yang tulum ejass di jpj.terima kasih ya.:) korang doakan semoga aku lulus ujian memandu ya 19hb ni.okiee.~
KOMEN+LIKE+FOLLOW=I LIKE YOU DEAR.TQ~!

Rabu, 4 Mei 2011

IKLAN PERCUMA Untuk Blog Anda

Assalamualaikum..^__^


Wah,,tajuk entry dekat atas ni macam panas je.Tapi bukan di blog saya ye,tapi di blog kayif.Nak tahu jom tengok kat bawah :






oke,pada pendapat saya seseorang blogger yang telah mencapai trafik yang membanggakan,harus juga berkongsi rasa dengan blogger baru yang traffiknya ciput.HAHA.macam saya.Selain itu,saya harap akan terpilih,sebab terasa juga ingin mendapat earnigs dari nuffnang,sebabnya pendapatan saya dari nuffnanang adalah 0.00.sungguh menyayat hati.Bak sini tisu jap nak lap air mata.HEHE.

saya tahu entry ni semasa cek dekat post terbaru pada dashboard,kemudian rasa menarik terus buka.itu saja.sudah lupa dari blog mana.HEE..oke la,,sekian.
KOMEN+LIKE+FOLLOW=I LIKE YOU DEAR.TQ~!

Selasa, 3 Mei 2011

*** YOU nak cakap macam tu!!

Assalamualaikum..



FUhh..seriously saya memang nak marah malam ni.Nak tau ape kes saya marah2 ni.yelah mana tak marah,tadi masa buka mukabuku adalah seorang mamat ni yang saya rasa poyo sangat.dia dah la hantar chat dengan tak bagi salam,dah tu pula terus bg ayat selalu.cehh~ (X_x).


okee,,aku saya rasa tak perlu nak panjang2 sangat sebab saya tak layan pum.Sorry naik lorry lah.Actually dalam muka buku ni banyak sangat benda yang macam ni terjadi kepada perempuan.yelah,tak kan perempuan nak menggatal ngan lelaki dulu kot dalam chat,tak main lah.kan3?benda ni berlaku sama ada secara suka-suka or maen-maen(samelah tu) or memang hajat nak mengorat orang tuh or hanya nak berkawan.



saya pum dah jarang online mukabuku ni. rasa cam dah keboringan sangat.tapi sengaja merajinkan diri untuk meng'online' atas sebab musabab tertentu.jadi tak mahu cerita panjang2,meh tengok sini apa dia cakap sampai aku naik hangen satu badan.


Today
Report · 9:43pm
i love u ­ ­
muuuuaaaahhh ­ ­
sory org kcau­ ­
 
 
 
eh,apesal keluar macam ni pula?alamak,silap copy daa.xpelah,asal ada.right?hehe.
hmm,,sebetulnya saya belum pakar lagi dalam bab komputer ni.(T_T).
jadi ,biarkan sahaja,pedulik hapa..ngee..

sekarang ini saya sedang celaru dengan tarikh ujian memandu yang saya dapat pada bulan 6 ni.sudah la bulan 6 ni adalah bulan untuk pendaftaran pelajar. naseb oh naseb.
KOMEN+LIKE+FOLLOW=I LIKE YOU DEAR.TQ~!

Sabtu, 30 April 2011

Tip Buang Rasa Tak Bermaya

Assalamualikum..^_^

Eh ni apa hal pula ni?macam orang yang tak makan nasi sebulan je nik?Anda pasti pernah rasa macam tak bermaya,tak bertenaga,tak bersemangat dan rasa malas gitu.Betul tak?Memang kadang-kadang kita akan rasa begitu walaupun sekali dalam sebulan.hahah?yeke.

Kalau sekali dalam sebulan rasa gitu,kira normal lah.Tapi kalau sekali dalam sehari tu mak aiih tak payah cakap,dah sah memang pemalas.Okay,sini saya nak kongsikan tips sedikit:

* Mandi dengan cara yang betul.Macam mana yang dikatakan cara yang betul tu?Mandi dengan membasahkan kaki dulu sebelum bawa air perlahan-lahan hingga ke kepala.Mandi cara ni ,insya-ALLAH aura jadi okey.



* Pakai pewangi.Tapi jangan pula pakai pewangi yang kuat baunya sampai pengsan orang sebelah,pakailah pewangi yang tidak terlalu menusuk atau boleh diterima secara majoriti .





Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Kebangsaan ke-7 pada 11-12 April 1984 telah membuat keputusan   seperti berikut:

"Ubat-ubatan dan pewangi yang mengandungi alkohol adalah harus dan dimaafkan."

* Kemudian sentiasa buat pernafasan jika rasa tidak bermaya.Caranya tarik nafas dalam-dalam selama  kira-kira tujuh saat.,simpan di dalam dada kira-kira tujuh saat dan lepaskan kira-kira tujuh saat.

                 bersenam pun boleh juga >>^

Buat tiga perkara ni.Selalunya hari anda yang tak okey tu akan menjadi okey.Jangan rasa malas juga untuk lakukan ini,kalau ini pun malas,alamat memang tak ke mana la.Jadi bila dah bersemangat,tentunya nak belajar pun rasa okey kan~!

                                          haa,,nampak bersemangat kan.. ('_x)

okay itu saja.sekian.
KOMEN+LIKE+FOLLOW=I LIKE YOU DEAR.TQ~!

Jumaat, 29 April 2011

Kenapa awak lain sekarang?


Assalamualaikum.




Malam tadi aryin rasa macam satu kepelikan melanda aryin.Pelik tu sebab dulu lain sekarang lain.yalah,manusia sentiasa ada perubahan.Cuma perubahan tu yang ke arah positif atau negative.Sebenarnya perasaan pelik ini telah lama melanda aryin,Cuma malam tadi aryin baru dapat satu kepastian yang ianya memang satu perkara yang selalu dilakukan olehnya.Bukan hendak berkata apa-apa,Cuma kita ni janganlah terlalu taksub dengan kecerdikan orang,kalau diri ini sendiri usaha tak seberapa.Saya tahu saya juga usaha tak seberapa sangat,tapi saya tak pernah terlalu taksub dengan kecerdikan seseorang.Walhal bff saya merupakan seorang diantara yang cemerlang di sekolah tapi saya tak pernah nak gunakan dia untuk tujuan meniru.lebih baik daripada dia yang selalu meniru dengan memasukkan buku atau nota atau tulisan di tangan  ke dalam dewan.Cop,bukan hendak menuduh tapi benda ini telah dilihat sendiri oleh seseorang bahkan cikgu yang bertugas juga melihatnya.Sudah balik kepada cerita asal,ya memang aku lihat dia sangat baik semenjak dua menjak ni dan tak lupa juga seseorang yang tak berubah sejak dulu lagi,terasa ‘extraordinary person’ lah konon dengan kita.tak apa,sabar sahaja.yang penting allah akan sentiasa berada di sisi orang yang sabar.nak cerita panjang takut ada yang terbaca terguris hati.maaf dipinta walau bukan di hari raya,sebagai sahabat anda ingatlah kejayaan tak ditentukan dengan hanya bersikap terlalu memilih kecerdikan seseorang dan tak juga bahan-bahan yang ditiru semasa peperiksaan,tapi ditentukan dengan usaha dan doa yang diiringi dan mengiringi.Renung-renungkanlah.Senyum tak perlu kata apa-apa.Sekian.:)

KOMEN+LIKE+FOLLOW=I LIKE YOU DEAR.TQ~!

Contest Natural Beauty -Abang Stalker

Assalamualaikum..^^

tadi masa saya tengah berbloging saya telah diberitahukan oleh sis qi dalam shoutbox saya yang saya di tag.
Jadi melihatkan contestnya sangat menarik hati,saya dengan sukacitanya ingin menyertai contest ini.




Syarat-syaratnya sangat mudah:

*wajib follow blog abang stalker...<<done follow u..^^
*harus mempertandingkan satu gambar
       PEREMPUAN:tanpa make up.
       LELAKI:suci dan jelas.
*buat satu entry 'contest natural beauty' dan letakkan banner di en3 dan sidebar.

dan ini gambar yang saya ingin letakkan..







                                              gambar yang tak diedit dan tak de make up.

okay.semuanya sudah done.:)
eh,belum lagi,,lupa nak tag pulak..hee..ok,tag:
        sis qi
        pwincess mia
KOMEN+LIKE+FOLLOW=I LIKE YOU DEAR.TQ~!

Selasa, 26 April 2011

Blog saya ni berat ke?


Assalamualaikum . .(^_^)

Hye semua.

Entri kali ni cik aryin nak tanya sikit mengenai blog cik aryin yang tak seberapa dengan blog kalian.Bukan apa,sudah banyak yang memberi  komen tentang blog aryin ni.Ni antara contoh-contoh yang bagi komen tentang blog saya.

Komen 1: taik..blog berat nak mampus. Delete jelah widget yang tak perlu.zzzz..<<(sampai hatinye cakap taik..T_T)

Komen 2:saya rasa blog awak ni berat lah.<<(yang ni boleh tahan kalau nak komen pum)

Komen 3:saya memang nak masuk sangat-sangat blog awak,tapi jem lah.beratnye blog awak.saya rase sebab ada orang kat atas..<<(mengutuk aku ke ape tu ea?berat sangat ke saiz saya ni?..T_T)

Tapi tak lah semua komen yang saya terima sepanjang berblog ni yang negative sahaja.Malah ada juga yang positif.Ini antara komen positif yang saya terima.

Komen 1:cantik blog ain.pandai ain design.<<(hihi..ada juga yang puji blog ni.terima kasih.^^)

Komen 2:eh,lawa blog mu.nanti tulum buat kan aku yep..<<(^^..boleh saje,,tapi setakat yang saya tahu.)

Seterusnya aku juga sempat pergi menemuramah kawan aku tentang blog aku.ada yang kata “blog awak tak adalah berat sangat pum.biasa-biasa saja.dont worry”..<<trimass..T_T

Nak diceritakan dekat sini memang tak habis,panjang pula.jadi kepada sesiapa yang baik hati,sudi lah kiranya memberi komen tentang blog saya ni  sama ada berat atau biasa-biasa saja.Sekian.

KOMEN+LIKE+FOLLOW=I LIKE YOU DEAR.TQ~!

Jumaat, 22 April 2011

Contest Blog Saya Smart

 


Syarat penyertaan contest nie mudah jew..



1. wajib follow blog nie..http://unknonymous.blogspot.com


2. terbuka kpd semua owg k...


3. buat satu entry mengenai contest nie n tag kpd 4 owg..x kisah laa sapa pown


4. last sekali...tinggalkan link kowg dkt comment box bwh entry nie


Info :


Tempat pertama akan menang RM 150


Tempat kedua lakk RM 100


Tarikh tutup 20 Mei 2011..tarikh nie x akan di ubah...


tag: 
*sis qi

*luqman hakim
*mia
*fiqah

 okay ,ni percubaan pertama aku join contest.hahah,,xtaw dpt mng ke x,yg penting try kan walopon blog aku ni x smart mane pum..excited sgt dgn twrn hadiah kot.hehe..ok,,itu saja,,bye
KOMEN+LIKE+FOLLOW=I LIKE YOU DEAR.TQ~!

Rabu, 20 April 2011

Tip Putus Cinta

"Putus cinta ya? Patutlah macam frust menonggeng aje." Ok di sini ada beberapa tip macam mana nak lalui hidup seandainya putus cinta.

1.Manjakan diri .Pergilah manjakan diri tu sikit.Pergi sauna ke,pergi shopping ke atau urut aromaterapi ke.Nak manja kat orang tak dapat,so pergi manjakan diri sendiri.

2.Cari orang dan berbual dengan orang.Jangan duduk diam aje.Jangan berkurung sorang-sorang dalam bilik.Pergi keluar dengar muzik yang rancak ke,barulah anda 'happy'.

3.Keluar dengan kawan-kawan.Kutuk sikit-sikit , nanti diorang pun kutuk-kutuk anda, lama-lama jadi lucu.Ha, kan boleh ketawa tu.

4.Perbaiki penampilan. Bina keyakinan diri menerusi solekan ringkas yang anda berikan pada wajah.Monyok tak ada untungnya .Ini untuk perempuan aje, yang lelaki sikat rambut la tak kan nak solek juga kot?.

5.Tak usah fikir nak cepat-cepat dapat orang baru.Cinta segera ni,macam mana segera datangnya,segera juga hilangnya.Rileks sikit dulu,(berehat bersama kit kat dulu ke,baru syok habis<<gurau aja.hehe.).rasai dan nikmatilah hidup seorang diri dulu sebelum berpasangan.Lepas dah ada pasangan kan stress pulak jadi nye.hehe.

6.Cari haiwan peliharaan.Contohnya kucing ke,hamster ke atau tikus mondok ke.Ape-ape sajelah asalkan yang boleh mengalihkan perhatian anda.

7.Tuliskan perasaan anda tu. Kalau boleh, biar sampai jadi novel.Boleh buat duit tu.poket pum berisi.hee

8.Last skali,pergi bersukan.Bersukan ni dapat lasakkan diri dan jiwa supaya turut menjadi lasak.Ha,kan bagus macam tu.

Okiee laa itu saja tips yang cik aryin nak share hari ni.
salam.

                        "build your motivation through love and through a breakup"
KOMEN+LIKE+FOLLOW=I LIKE YOU DEAR.TQ~!

Selasa, 19 April 2011

http://www.emocutez.com Kenapa mat rempit suka merempit?


Salam semua.

Hari ni aku nak bagi satu cerita sedikit.Cerita ni aku reka sendiri bagi memastikan moral of story sampai kepada semua.Jom bace nak~!

Si A  : Wei bro, jom la kiter lepak malam ni. Malam ni ade hadiah besar punyer kalo menang. Kau bukan tak
           tahu mamat poyo tu pandang kite camne??sebelah mata jer tahu.

Si B  : Ala kau ni. Malam ni tak boleh la. Parents aku ada kat rumah. Biase diorang mane nak ada kat rumah.
          Tetibe je ade kat rumah. Aku pun heran daa. Kang aku keluar semalaman aku kena pot pet.Adoii.

Si A  : Ek eleh lecehlah kau ni. Macam tu pun takut.Ko reka jelah citer paper pum. Yang penting malam ni
           kita mesti dapat jugak hadiah tu. RM8ribu tu. Pendek kata makan tak kenyang brader.

Si B  : 8 ribu??.Kau biar betul.Aku pun nak jugak.Eh ko jangan cakap camtu kat aku.Yelah nanti aku putar
          la.Beres bro,malam ni kite enjoy! Yahoo!!

Si C  : Haa..camtu lah baru cayook! Hahaha. Beres,malam ni geng kite buat yang terbaik punyer.cayalah!

***********************************************************************************

Tiba lah waktu yang dinanti-nantikan. Malam itu si A,B,dan C bukan main kepalang buat persiapan motorsikal mereka dengan menukar kepada enjin yang berkuasa tinggi. Beratus-ratus duit mereka habis sekadar untuk memebaiki motor mereka menjadi lebih baik.Nak diceritakan perlumbaan pada malam tu disertai oleh berpuluh-puluh mat rempit yang mahukan wang ganjaran tersebut.Perlumbaan itu bermula pada pukul 1pagi.Masa tu jalan raya tak se 'busy' waktu tengahari dan petang.Pendek kata perlumbaan pada malam tu berjalan lancar.Tiba-tiba masa si B nak memotong kereta datang sebuah lori dari arah yang bertentangan ke arah si B. Pemandu lori itu tidak sempat untuk menekan brek.Akhirnya si B jatuh tersungkur daripada motornya.Kepalanya berdarah dan badannya penuh berlumuran darah.Sesudahnya selepas beberapa orang ramai yang datang melihat akhirnya mendapati si B meninggal dunia. Subhanallah.

Jadi,pengajaran daripada kisah ini ialah:
* Sebagai anak kita janganlah bercakap bohong dengan ibu bapa kita.
* Janganlah sanggup menggadaikan nyawa kita semata-mata untuk mendapatkan wang.
* Kita seharusnya memilih siapa kawan kita supaya tidak terjebak dalam gejala negatif.
* Janganlah bersikap ego dan bangga diri kelak nikmat itu ditarik kembali.

Hah,panjang lebar 'moral' yang saya bagitau. Ape2 pum itu semua kita sudah tahu cuma sesetengah orang masih tidak menyedarinya. Sedarlah sebelum terlambat.Itu saja.Sekian.
KOMEN+LIKE+FOLLOW=I LIKE YOU DEAR.TQ~!

Isnin, 18 April 2011

Jom join Faceblog

salam 
mase aku blogwalking tadi tetibe aku jadi berminat untuk tekan butang fb yg warne pink ni.hehe..
walopon aku taw dah lame orang letak butang ni kat sidebar blog diorang tapi aku masih tak berminat.Jadi tetibe pulak aku rase berminat untuk join same jd ahli faceblog ni.haha!so,tunggu ape lagi jom la pakat join faceblog ni..oraits~!
Edit

KOMEN+LIKE+FOLLOW=I LIKE YOU DEAR.TQ~!

Rabu, 6 April 2011

Awards dari rosejohari

hye ..first nk ucap tenks kat kak rosejohari sbb bg award kat semua follower die.hehe termasuk sy..ni sy dpt tau dr msj shoutbox sy td.sy ambil ltak dalam entry dulu yer..oraiit~~ \_(^_^)_/



  
p/s: jgn lupa bg award lg ye..he3
KOMEN+LIKE+FOLLOW=I LIKE YOU DEAR.TQ~!

Isnin, 4 April 2011

SENARAI PEMENANG ANUGERAH BINTANG POPULAR BERITA HARIAN 2010


Bintang Paling Popular 2010: Shaheizy Sam
 Artis Baru Lelaki Popular : Shahir
Artis Baru Wanita Popular : Ana Raffali
Penyanyi Nasyid Popular : Rabbani
Artis Berkumpulan Duo/Berkumpulan Popular : Sixth Sense
Penyanyi Lelaki Popular : Faizal Tahir
Penyanyi Wanita Popular : Yuna
Pelakon Filem Lelaki Popular : Shaheizy Sam
Pelakon Filem Wanita Popular : Lisa Surihani
Pelakon TV Lelaki Popular : Remy Ishak
Pelakon TV Wanita Popular : Fasha Sandha
Pengacara TV Lelaki Popular : AZnil Hj Nawawi
Pengacara TV Wanita Popular : Fara Fauzana
Penyampai Radio Lelaki Popular : Faizal Ismail
Penyampai Radio Wanita Popular : Fara Fauzana
Artis Komedi Lelaki Popular :   Zizan
Artis Komedi Wanita Popular : Nurkhiriah
KOMEN+LIKE+FOLLOW=I LIKE YOU DEAR.TQ~!

TARIKH TEMUDUGA MAKTAB PERGURUAN 2011







Tajuk:Tarikh Baru Semakan Temuduga Maktab Perguruan
Tarikh Asal Semakan Temuduga : 4 April 2011
Tarikh Baru Semakan Temuduga: 11 April 2011
Cara Semakan: Online - http://apps.moe.gov.my/kplspm/kplspm2011/index.cfm
Tarikh Temuduga : 18 April – 29 April 2011
Diharap maklumat ini boleh disampaikan kepada rakan-rakan yang memohon kursus perguruan ini.Terima kasih.

sumber:2dayblogger
KOMEN+LIKE+FOLLOW=I LIKE YOU DEAR.TQ~!

Ahad, 3 April 2011

PERMOHONAN PROGRAM DIPLOMA PUSAT PERUBATAN UNIVERSITI MALAYA 2011









Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) mempelawa warganegara Malaysia lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) yang berkelayakan dan berminat untuk mengikuti program pengajian peringkat Diploma di PPUM.
Program pengajian yang dijalankan secara sepenuh masa ini akan mengambil masa 3 tahun dan akan ditaja oleh Pusat Perubatan Universiti Malaysia sendiri. Oleh itu mereka yang berjaya menamatkan program pengajian diploma ini dikehendaki berkhidmat dengan PPUM selama 5 tahun.

Program Pengajian

Program pengajian yang ditawarkan adalah
  • Diploma Kejururawatan ( Diploma in Nursing)
  • Diploma Teknologi Makmal Perubatan (Diploma in Medical Laboratory Technology)
  • Diploma Radiografi (Diploma of Radiography)

Syarat Am

Syarat kelayakan am untuk memohon
  • Berumur di antara 18 hingga 30 tahun
  • Lelaki atau perempuan
  • Masih bujang
  • Sihat fizikal dan mental serta tidak mengalami kecacatan yang menjadikannya tidak sesuai untuk mengikuti latihan.

Syarat Akademik

Lulus Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau setaraf dengannya dan mendapat :-
  • Kepujian dalam Bahasa Melayu (termasuk lulus ujian lisan), Bahasa Inggeris dan Matematik, SERTA
  • Bagi program Diploma Kejururawatan memperolehi kepujian dalam dua mata pelajaran Sains Tulen dipilih daripada Biologi, Kimia dan Fizik (keutamaan dalam mata pelajaran Biologi)
  • Bagi program Diploma Teknologi Makmal Perubatan memperolehi kepujian dalam dua mata pelajaran Sains Tulen (keutamaan dalam mata pelajaran Kimia dan Biologi)
  • Bagi program Diploma Radiografi memperolehi kepujian dalam dua mata pelajaran Sains Tulen (keutamaan dalam mata pelajaran Fizik dan Biologi)

Cara Memohon

  • Permohonan hanya boleh dibuat secara  online sahaja melalui http://spp.ummc.edu.my
  • Pemohon perlu mendapatkan ID PPUM berharga RM5.00 di Bank Simpanan Nasional untuk membuat permohonan (termasuk RM1.00 caj perkhidmatan Bank Simpanan Nasional)
  • Pemohon atau wakilnya hendaklah membawa bersama kad pengenalan baru atau salinan kad pengenalan baru pemohon untuk mendapatkan ID PPUM. Slip pembayaran hendaklah disimpan sebagai rujukan dan ID PPUM perlulah dirahsiakan.
  • Borang permohonan secara online perlu diisi dengan lengkap dan maklumat yang betul.

Tarikh Tutup

  • Permohonan program diploma PPUM ini akan ditutup pada 10 April 2011.

Temuduga

  • Semakan panggilan temuduga boleh dibuat melalui laman web PPUM mulai 18 April 2011 hingga 30 April 2011.
  • ID PPUM boleh digunakan untuk membuat semakan temuduga.
  • Hanya calon yang disenarai tapis sahaja akan dipanggil untuk menghadiri sesi temuduga

Pendaftaran

  • Program pengajian ini dijangka akan bermula pada 4 Julai 2011.

Maklumat

  • Sila rujuk laman web rasmi Pusat Perubatan Universiti Malaya atau laman web permohonan program PPUM untuk maklumat lanjut.
  • Jika terdapat sebarang masalah semasa permohonan sila hubungi talian 03-79492099 / 03-79493210 / 03-79494240 atau e-mel : spp@ummc.edu.my’
  • Jika terdapat sebarang pertanyaan mengenai progam, bagi Diploma Kejururawatan hubungi 03-79492098/ 2099, bagi Diploma Teknologi Makmal Perubatan hubungi 03- 79493267/ 03 – 79493305 dan bagi Diploma Radiografi hubungi 03 -7949 2524.
Sumber:Eputra

KOMEN+LIKE+FOLLOW=I LIKE YOU DEAR.TQ~!

PEMENANG BINTANG PALING POPULAR 2010 SHAHEIZY SAM

Keputusan telah diumumkan sebentar tadi bahawa pemenang Anugerah Bintang Paling Popular Berita Harian 2010 jatuh kepada SHAHEIZY SAM.!!Shaheizy sam merupakan antara calon yang disebut-sebut dalam senarai pemenang bintang popular selain Lisa surihani dan Fasha sandha.Dalam kenyataan ucapan shaheizy sam juga menyatakan terima kasih kepada Datuk Siti Nurhaliza yang menarik diri daripada bertanding untuk calon bintang paling popular.wah,,syabas untuk shaheizy sam.
                                                                  macho gitu...:)
KOMEN+LIKE+FOLLOW=I LIKE YOU DEAR.TQ~!

Jumaat, 1 April 2011

Wah 10A???

salam...mak aii pinjam tisu sat..wah,,kagumnya aku ngn sorg kwn aku ni..Aku bru je knl ngn die dlm awal thun ni..

mase ari result aritu,,ade satu msj dr seseorg yg berbunyi:

"mu tau dop orm yg mu kate kt aku aritu die dpt brp
spm??die dpt 10A~~!kjut dh aku ni"


mase tu nak terbeliak biji mata aku ni bace msj dr czn aku ni,,bkn main nk ternganga mlut aku ni bce msj tuh..hah,,mmg ternganga dh pum.http://www.emocutez.com..ape2 pum aku nk ucp tahniah kt die sbb dpt straight a..
aku jga nk ucap tahniah kat besprend aku yang dpt 8A,,huhu,,aku syg gler pd mu tayam..hope cite2 die utk jd doktor trcapai.insyaallah..cume2 cite2 aku sdikit trtgguh..wahh,,sdihnya..http://www.emocutez.com..kalo aku blh ptr mase,,aku nk usaha hbs2an..hah,,terlebih suda..he2..maap2.http://www.emocutez.com..

okay stakat itu aja,,aku nk pegi geledah bantal aku n nk tumbuk2 die tnda lps grm,,heh,,,ok,stkt tu aja..http://www.emocutez.com
KOMEN+LIKE+FOLLOW=I LIKE YOU DEAR.TQ~!

Jumaat, 25 Mac 2011

http://www.emocutez.com Sederhana Itu Bagus

Hye smua..hari ni mood aku tersangatlah kucar kacir dek kerana slps ming result.
Aku tersangatlah 'jealous' bin cemburu http://www.emocutez.com apabila melihat org2 yg brjya.http://www.emocutez.com sdih jga bila cita2 utk mjdi dktor hancuss sehancus2nya krna kptsn aku x lah gempak sangat utk mjdi seorang ahli farmasi.Walo ape pum,aku jga syukur sgt2 dpt kptsn yg blh dktkn sdrhana .Sebab itu tajuk aku sdrha i2 bgs walopn xsmua dlm hal kite msti bersederhana.Sape stuju?Dalam krjya kite xblh jga brda di takuk sdrhana krna pluang krja skrg ini adalah terhad http://www.emocutez.com risau nye aku.Minggu ni juga minggu paling mem'blur'kan kpla aku utk plih kos ape yg ssuai dgn aku..hm,sape yg tau kos ape plg ssuai ngn aku ek?hehe..okay lah itu saje coret2 aku ari ni.kalo tau jgn lupa komen yaw..nk pegi brht pula http://www.emocutez.com suda ptg..k,salam
KOMEN+LIKE+FOLLOW=I LIKE YOU DEAR.TQ~!

Ahad, 20 Mac 2011

Buku A DOCTOR IN THE HOUSE;The Memoirs of Tun Dr Mahathir Mohammad

Salam petang semua.Kali ni saya ingin story mory sikit pasal buku autobigrafi A DOCTOR IN THE HOUSE iaitu sebuah buku yang dikarang sendiri oleh Tun Dr Mahathir Mohammad.Buku ini sangat menarik lebih-lebih lagi beliau menceritakan sendiri kisah hidup beliau dan yang sangat menarik lagi mengenai pendedahan beberapa isu kontroversi.Antara kisah yang dapat menarik peminat pembaca seperti saya(dalam perancangan.hehe..) ialah kisah mengenai Tun Daim Zainuddin,seorang ahli perniagaan yang tidak pernah terfikir untuk menjadi menteri ,seorang anak saudara Dr.Mahathir turut terlibat dalam gejala dadah tetapi kemudian insaf,isu kontroversi mengenai bekas Timbalan Perdana Menteri,Datuk Seri Anwar Ibrahim,pemecatan Tun Salleh Abbas sebagai Ketua Hakim Negara dan sebagainya.



Menarik x buku ni?menarik kan..jadi buku nilah yang saya tgh rancang untuk beli jika budget sudah manyak..hehe..
okay lah,,tu saje yg sy nk story,,sekian.
KOMEN+LIKE+FOLLOW=I LIKE YOU DEAR.TQ~!

Sabtu, 12 Mac 2011







Gempa Bumi yang terjadi hari ini, pukul 2.46 petang tadi adalah yang terburuk dalam sejarah Jepun dengan 8.9 skala richter telah mengakibatkan tsunami besar setinggi 10 meter (besar tuh!!) di Sendai, Jepun. Gelombang air berlumpur melanda seluruh kawasan di Sendai, Jepun termasuk Lapangan Terbang Tokyo. Gempa bumi dan Tsunami ini juga mengakibatkan kerosakan teruk di kawasan utara Jepun itu. Ramai orang terkandas di stesen keretapi dan banyak premis/bangunan putus bekalan elektrik. Banyak kapal, kereta dan rumah dihanyutkan dan kebakaran menjadi tidak terkawal.

Sehingga kini, Polis Jepun mengesahkan 200-300 mayat ditemui dan mungkin meningkat. 531 dilaporkan hilang dan 627 mengalami kecederaan.



Terkini mengenai rakyat Malaysia di Jepun:

3 kawasan dikenalpasti, Miyagi, Iwate, dan Aomori. Seramai lebih kurang 100 sebahagian besar merupakan pelajar. Mereka dikatakan selamat dan ditempatkan di pusat evakuasi di sana. Duta Besar Malaysia di Jepun - Datul shahruddin Md Som.

Keluarga mangsa gempa bumi Jepun diminta hubungi Wisma Putra - MyMetro

KUALA LUMPUR: Wisma Putra meminta rakyat Malaysia mempunyai ahli keluarga di Jepun supaya menghubungi pihaknya bagi memeberikan maklumat mengenai kedudukan mereka di negara matahari terbit yang baru dilanda gempa bumi dan tsunami itu bagi memudahkan sebarang bantuan diberikan.

Jurucakapnya berkata, orang ramai boleh menghubungi talian 03-8887 4570, 03-8887 2746, 03-8889 2830, 03-8887 4770, 03-8889 2380, 019278 4566 atau melayari www.kln.gov.my.

Harap kejadian yang menimpa di Jepun dan di New Zealand (bulan lalu) memberi kesedaran kepada kita semua. Doakan Malaysia tidak ditimpa malapetaka ini dan harap semuanya selamat di Jepun. takziah kepada keluarga mangsa.
KOMEN+LIKE+FOLLOW=I LIKE YOU DEAR.TQ~!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...